woensdag 27 juli 2011

Aankopen

Dit zijn mijn aankopen die ik afgelopen zaterdag bij Den Haan en Wagemaker heb gekocht.



Gisteren zijn we bij Aztec Rose geweest en daar heb ik iets meer gekocht. Ik heb ook nog borduurlint gekocht en vulling voor een tas. Die heb ik maar niet op de foto gezet.



Vanmiddag ben ik bij haar geweest voor een minibee, nou mini was die, we waren maar samen, en veel dat we gedaan hebben.....nou ja, onze kaakspieren zijn in ieder geval gebruikt.
Ella, het was erg gezellig en tot de volgende keer, dan doen we wel wat meer dan alleen kletsen:-))

En hier ben ik de afgelopen dagen druk mee geweest.


We hebben nog steeds vakantie, maar hebben het deze week rustig aan gedaan. Ook erg lekker.

Fijne avond,

Annelies

zondag 24 juli 2011

Lekker Bakkie

Hebben jullie zin in een lekker bakkie?

Dagje Amsterdam

Gisteren zijn we een dagje naar Amsterdam geweest. Het weer was tot halverwege de middag lekker, helaas begon het toen te regenen.
Eerst zijn we via de Zeedijk en de Warmoesstraat naar de Dam gelopen. Weet ik veel welke straten we daar nog meer hebben gehad. We hebben wel wat dames achter de ramen zien zitten, maar daar kwamen we niet voor.
Eerst hebben we een bakkie koffie/ thee gedronken en toen hebben we het Paleis bezocht.
Wat een prachtig gebouw is dit.

Toen we eruit kwamen hebben we een rondrit per koets gemaakt van een half uur met het paard Pien en koetsier Eva. Wat een bekijks heb je dan.


Daarna even wat gegeten, binnen want er was net een stortbui en daarna hebben we de winkel van Den Haan bezocht. Ik heb een paar lapjes gekocht en mallen voor hexagons, foto volgt nog.

Daarna zijn we in de lange rij voor Madame Tussauds gaan staan, 20 minuten later waren we binnen. Wat een drukte binnen, maar wel erg leuk.

Daarna hebben we nog een rondvaart gemaakt, helaas regende het, maar we zaten lekker droog. Toen naar het station gelopen en tegenover het station nog lekker wat gegeten en naar huis.



 
Vandaag zijn we maar lekker thuis gebleven,het regende toch. Ik heb lekker geborduurd, Daphne en Thomas  hebben hun slaapkamer verbouwd tot camping en DH heeft lekker gerommeld.

Vandaag had ik nog een leuke stunt.
Mijn computer heeft het een hele tijd niet goed gedaan, dus ik had de laptop in gebruik. Als ik dan klaar was met computeren deed ik de laptop dicht. Voelen jullie hem al aankomen......vanochtend zat ik weer eens achter mijn computer, die naar de dokter is geweest. Ik was klaar, dus ik deed de computer dicht, wilde alleen niet zo goed lukken. DH moest heel hard lachen......

Nog een fijne zondag,
Annelies

donderdag 21 juli 2011

Nog meer vakantie

Omdat we nu vakantie hebben, gaan we leuke dagjes uit. Eigenlijk hadden we in Frankrijk moeten zijn, maar we konden geen oppas voor onze beesten vinden, tja, dan maar thuisblijven.
Gisteren zijn we in Scheveningen geweest, eerst naar het strand en 's middags naar Mary Poppins, daarna nog even wat eten aan het strand en toen weer naar huis.


Mary Poppins was heel erg mooi, vooral toen Mary over het publiek heen vloog. En het weer in Scheveningen was gisteren super, een lekker zonnetje en weinig wind.

Vandaag hebben we het maar lekker rustig aan gedaan, en verder zien we het wel weer.

Fijne avond,
Annelies

maandag 18 juli 2011

Efteling

Vandaag zijn we naar de Efteling geweest, we hebben het getroffen met het weer, weinig regen, je werd er niet eens nat van. Misschien heeft het wel goed geregend, maar dan waren we net binnen.
Wat vonden de kinderen, vooral Thomas het spannend. Als eerste gingen we de Fata Morgana in, ik had bijna meer plezier om de schrikreacties van Thomas. In het sprookjesbos kroop hij regelmatig achter mijn rug, de held op sokken.
Er was ook een Lego tentoonstelling, wat een mooie dingen waren er gemaakt van Lego

Aan het eind van de middag kwamen we voldaan maar moe thuis.

Fijne avond,
Annelies

vrijdag 15 juli 2011

het weer en meer

Wat een regen hebben we afgelopen dagen gehad. Het begon dinsdagavond met een enorme hoosbui die precies op het dakraam in onze slaapkamer stond, zo veel herrie ben ik niet gewend als ik in bed lig. We hadden er ook al lekkage, maar dat was eigen schuld, vergeten om het raam dicht te doen. Tja, de regen staat er nooit op en beneden hadden we niet in de gaten dat het zo hard regende. Later kregen we beneden in de kamer ook al water, zat de regengoot een beetje verstopt. Toen mijn man dat verholpen had, in de stromende regen, was het gedruppel binnen ook zo over, en toen hadden we weer water in het toilet. Blijkbaar zit daar een wel onder de vloer, bij heftige regenval of heel langdurig, komt er water door de vloer omhoog.
Gisteren heeft het ook de hele dag geregend en gestormd, dus weer water in het toilet. Gelukkig is het nu weer gestopt.
Gelukkig schijnt vandaag het zonnetje weer, heerlijk.......

Vandaag heb ik de eerste oogst van de tomatenplanten gehaald, het is nog niet veel, maar het was wel lekker.


En ik heb zojuist ontdekt dat we jong grut in de tuin hebben. Vorige week heb ik moeder merel "betrapt" toen ze haar nest inging. De foto maken was niet makkelijk, zo in de heg.



En die Kyra, ze is voor de eerste keer loops, en ze ziet iedere keer toch zo'n rare hond.



Fijn weekend,


Annelies

dinsdag 12 juli 2011

Feestmarkt

Afgelopen zondag was hier in de stad een grote braderie, met boekenmarkt, curiosamarkt, kinderboerderij, enz.
Mijn man had ook een stand met aanhangwagens en fietsen, dus ben ik alleen met Daphne en Thomas over de markt gelopen. We hebben wat leesboeken gevonden, alles bekeken, Thomas heeft nog geklommen en is in een bal op het water geweest. Daphne wilt zulke dingen nooit doen, vindt het leuk om te kijken.


We zijn de hele dag zoet geweest in de stad en ik ben goed verbrand, even uit de zon blijven.

We zijn ook nog heel erg geschrokken, op een gegeven moment tijdens het opruimen waren we Daphne kwijt, iedereen zoeken en roepen, ik had ze al opgegeven bij de politie, was ze er gelukkig weer. Ze had iets in de auto (bestelbusje) gebracht en de deur was achter haar dicht gevallen en ze wist niet hoe die open moest. Gelukkig was er niets aan de hand.
En die Thomas, dat is me er eentje. Hij ging kaartjes aan de voorbijgangers uitdelen, heeft die een motoragent aangehouden om ook een kaartje te geven. Dat wordt nog een goeie verkoper.



Fijne dag,
Annelies

vrijdag 8 juli 2011

Dagjes uit

Hier hebben de scholen afgelopen week vakantie gekregen, dus doen we wat dagjes uit.
Zo zijn we afgelopen zondag met de auto naar Gorinchem gereden en daar overgestapt op het bootje naar Woudrichem. Daar aangekomen hebben we eerst wat rond gekeken om daarna bij Schering en Inslag te gaan kijken. Ik heb me behoorlijk ingehouden met aankopen. Daarna weer met het bootje terug naar Gorinchem en daar wat gegeten en toen was de dag alweer een heel eind om.






gistermiddag ben ik met de kids naar het net pas gerestaureerde kasteel Amerongen geweest. Ik was nog nooit in het kasteel geweest, dus ik weet niet of het mooi geworden is, maar ik vond het erg leuk, alleen jammer dat het vrij donker in de kamers was. Wat ik erg leuk vond, was het souterrain, waar toch het normale leven gebeurde, tenminste van de bedienden, zo zag je de keuken, voorraadkast, waskamer, enz.
Daarna nog even door de tuin gewandeld en hebben Daphne en Thomas een speurtocht naar de letters gedaan.


Op quiltgebied is er heel erg weinig gedaan, hen op het ogenblik behoorlijk veel last van mijn polsen en mijn rechterhand.
Bij de bieb had ik een mooi boek geleend over borduursteken en gelukkig heb ik het gebruikt kunnen vinden bij Bol.com. Ziet er als nieuw uit.


Dit weekend is er een feestweekend in ons stadje, dus we komen het weekend wel door.
Fijn weekend,
Annelies